Είμαστε μια "παγιδευμένη" γενιά σε back to back κρίσεις. 

Εργαζόμαστε όμως για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε θέληση για μάθηση, εξέλιξη και ανάπτυξη. Είμαστε σε ένα διαρκές update. Για να σταθούμε σε ένα high-tech μέλλον με αξιώσεις.

Το μέλλον μας έχει νέες έννοιες: τεχνητή νοημοσύνη, block-chain, μηχανική μάθηση, κρυπτονομίσματα, Internet of things, share economy, Industry 4.0.

Θα τα καταφέρουμε μέσα από τη γνώση. 

003.jpg

Σπουδές

Αποφοίτησα από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών το 2006. Το πρώτο μου μεταπτυχιακό (πληροφοριακά συστήματα διοίκησης) το πήρα από το Τμήμα Πληροφορικής.  Στη διπλωματική μου ασχολήθηκα με τη δημιουργική λογιστική και τα λογιστικά σκάνδαλα. 

 

Το δεύτερο μάστερ στην τραπεζική & χρηματοοικονομική το έλαβα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Στη διπλωματική μου ασχολήθηκα με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

 

Αναγορεύτηκα διδάκτωρ οικονομικών επιστημών (ΑΠΘ) το 2019. Στο διδακτορικό μου εστίασα στο risk management, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το συστημικό κίνδυνο σε επίπεδο τραπεζικών συστημάτων.

diethnes-panepistimio-elladas.jpg

Επαγγελματικά

Η πρώτη μου επαφή με την πραγματική οικονομία έγινε όταν ανοίξαμε με τον αδερφό μου ένα κέντρο εκμάθησης & πιστοποίησης πληροφορικής, το Blur@y Learning. Το Blur@y Learning υπήρξε για μένα μεγάλο σχολείο για το τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.

 

Στη συνέχεια εργάστηκα ως project manager στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Εκεί ασχολήθηκα, κυρίως, με θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας , επιχειρηματικότητας & καινοτομίας.

 

Για 4 σχεδόν χρόνια και κατά τη περίοδο της οικονομικής κρίσης, δούλεψα στην Εθνική Τράπεζα, ως οικονομολόγος στον τομέα αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων (κόκκινα δάνεια).

 

Μετά, μετακομίσαμε στο Λονδίνο με τη σύζυγό μου και το 6 μηνών κοριτσάκι μας.

Ακαδημαϊκά

Στο Λονδίνο εργάστηκα ως Senior Lecturer στα χρηματοοικονομικά στο Coventry University London Campus. Ήμουν διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Global Financial Trading.

Ότι έζησα και εργάστηκα στην Αγγλία, είναι από τις πιο σημαντικές εμπειρίες που απέκτησα στη ζωή μου.

 

Η σχέση μου με τον ακαδημαϊκό χώρο παραμένει ενεργή αφού παραδίδω μαθήματα ως επισκέπτης lecturer στο ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το American College of Thessaloniki και το City College – The University of Sheffield.

Από την μέχρι τώρα πορεία μου κατάλαβα ότι μόνο μέσα από σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Τίποτα δεν χαρίζεται.

Όλοι μας δουλεύουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Από τον οδοκαθαριστή που χωρίς να τον βλέπει κανένας καθαρίζει με ευσυνειδησία τον δρόμο μέχρι τον ερευνητή που προσπαθεί να βρει το εμβόλιο του COVID-19.

Τώρα, είναι η σειρά της γενιάς μου να δημιουργήσει. Και θα τα καταφέρει.

Παραμένουμε σε επαφή. 

Ανταλλάσουμε απόψεις.