Αναζήτηση
  • Κωνσταντίνος Μουτσιάνας

Χρηματοοικονομική των επιχειρήσεων.Φίλες και φίλοι,


Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021, έχω την τιμή να διδάξω στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (American College of Thessaloniki, ACT).


Συγκεκριμένα, θα διδάξω στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business School) το πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό μάθημα της Χρηματοοικονομικής των Επιχειρήσεων (Corporate Finance).


Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει συναρπαστικές αλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στα χρηματοπιστωτικά εργαλεία με αποτέλεσματα το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων να πρέπει να μεταβάλλεται και να προσαρμόζεται.


Μέσα από τη διδασκαλία του μαθήματος, στόχος μου είναι να προσφέρω στους φοιτητές τις θεμελιώδεις γνώσεις σχετικά με την εταιρική χρηματοοικονομική διαχείριση και την αύξηση της αξίας μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα, αναλύω τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας μιας εταιρείας μέσα από τη δημιουργία χρηματοροών.


Θα πρέπει να σημειώσω ότι οι βασικές αρχές της εταιρικής χρηματοοικονομικής διαχείρισης εφαρμόζονται σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και κύκλου εργασιών. Θα έχει ενδιαφέρον να συζητήσουμε κάποια στιγμή τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στη δική σας επιχείρηση ή σε κάποια επιχειρηματική ιδέα που έχετε.


Φιλικά,


Κωνσταντίνος Μουτσιάνας
Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων